All for Joomla All for Webmasters
Splaiul Unirii nr. 152-154, Sect. 4, București

CUGETĂRI DESPRE HAZARD

“Orice om este norocos pentru că s-a născut, întrucât existau atâtea posibilități să nu se nască și totuși și-a făcut apariția pe Terra, dar, după norocul originar, restul vieții omului este influențat sau determinat, într-o măsură mai mare sau mai mică, de hazard, adică de noroc și ghinion”.

„Hazardul îl poate face pe om geniu sau nimic, bogat sau sărac, celebru sau necunoscut, urât sau adulat, nobil sau ignobil, erou sau laș, celebru sau necunoscut”.

„Dacă destinul ți-a fost favorabil la un moment-cheie al vieții, acest lucru poate atrage după sine și alte succese, context în care are loc înlănțuirea succeselor sau realizărilor, iar în situația inversă putem vorbi de înlănțuirea eșecurilor”.

„Vârfurile din anumite domenii iau totul sau cel puțin o felie foarte mare din tortul pus pe masă (totalul veniturilor existente)”.

„De la sublim la ridicol nu este decât un pas” (Napolen).

„Ridicolul poate începe chiar acolo unde încetează desăvârșirea unui lucru”.

„Cine nu este pregătit pentru o coborâre lină din înălțimea sublimului se va prăbuși direct în ghearele ridicolului”.

„Singura modalitate în care poate fi salvată căderea dezastruoasă, din ipostaze sublime în situații ridicole, este aceea a acceptării și pregătirii momentului decăderii”.

„Grandoarea generată de sublim este aproape întotdeauna temporară, după care apare, mai mult sau mai puțin intempestiv, decăderea”.

Adauga un comentariu