Splaiul Unirii nr. 152-154, Sect. 4, București

SIMONA HALEP, DOUĂ ÎN UNA – SPORTIVĂ ȘI OM. BRAVO SIMONA!

 

Aș fi preferat să scriu următoaele: SIMONA HALEP triumfă azi, 10 iunie 2017, la Roland Garros[1]. Anterior câștigării, de către SIMONA, a turneului de Mare Șlem Roland Garros, singura reprezentantă a țării noastre care mai câștigase această competiție a fost VIRGINIA RUZICI. Într-adevăr, în data de 11 iunie 1978, VIRGINIA RUZICI a câștigat turneul de tenis de la Roland Garros.

După 39 de ani fără o zi, de la succesul VIRGINIEI RUZICI, SIMONA putea să obțină din nou laurii victoriei pentru România, dacă ar fi învins-o pe jucătoarea din Letonia, JELENA OSTAPENKO (numărul 47 WTA).

Pentru noi cei care iubim tenisul, în special, și pentru toți românii, în general, performanța SIMONEI HALEP de a juca finala de la Roland Garros este una extraordinară nu atât datorită faptului că este o poziție care se obține foarte greu, cât mai ales din perspectiva confirmării unui model pozitiv în societatea românească.

Este un lucru evident că, în ultimii ani, exemple ca cel oferit de SIMONA sunt o rara avis, întrucât gimnastica nu mai are performanțele cu care ne-a obișnuit în trecut, fotbalul este în regres s.a.

Grăitoare pentru situația din sportul românesc este contraperformanța reprezentanților României de la ultimele jocuri olimpice de vară, organizate la Rio de Janeiro (2016), când tolba cu medalii luate de România a fost cea mai goală din anul 1952 și până în prezent.

Pe parcursul carierei sale și, îndeosebi, la acest turneu, Simona a dovedit că are o capacitate de efort supraomenească, jucând cu probleme de sănătate, a arătat că este puternică din punct de vedere psihologic și, nu în ultimul rând, a oferit modestie cu carul.

SIMONA este o tânără sportivă, care poate fi urmată ca model de către toți tinerii din România, pentru că a dovedit că poate trece peste obstacole aparent imposibile și că nu trebuie să renunți când este vorba de un vis pe care vrei să-l transformi în realitate.

Nu în ultimul rând, SIMONA este o persoană inteligentă și poate fi un exemplu și din acest punct de vedere, deoarece a folosit la maximum resursele limitate de care a dispus în vederea atingerii obiectivului de a câștiga turneul de Mare Șlem Roland Garros.

În fine, să nu uităm că și SIMONA este, la rândul ei, OM.

Bravo SIMONA! Fruntea sus!

 

[1] Simona Halep a castigat 15 turnee de tenis și a pierdut 10 finale, dintre care două de Mare Șlem.

Adauga un comentariu