Splaiul Unirii nr. 152-154, Sect. 4, București

PE SCURT DESPRE SINUCIDEREA ȘI TRIPLUL INFANTICID DE LA BRĂNEȘTI,

TRAGEDIE CARE A ZGUDUIT SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ 

 

Azi, 17 august 2017, Alexandra (30 de ani), mamă a trei fetițe, a decis atât în numele său, cât și al fetițelor sale, că toate 4 trebuie să termine aventura lor în această lume.

Cele 3 fetițe, se numeau Georgiana Mihaela (10 ani), Ana Maria (8 ani) şi Andreea Nicoleta (3 ani).

Pe scurt, potrivit surselor publice disponibile, Alexandra, însărcinată în 6 luni, suferind de o depresie puternică, în această dimineaţă, în zona haltei Brăneşti (judeţul Ilfov ), şi-a luat cei trei copii, când se apropia trenul care circula pe ruta București-Constanța, le-a împins pe fetițele de 10 și 8 ani în fața trenului, după care s-a aruncat și ea, având-o în brațe pe fetița cea mică (de 3 ani).

Toate cele 4 ființe au murit pe loc.

Ulterior a fost descoperit un bilet de adio, pe care scrie: „Îmi pare rău, nu mai suportam”.

În fața unui astfel de eveniment orice om normal rămâne o vreme efectiv mut. Apoi, după ce începe să-și revină, în mintea lui apar câteva întrebări fără răspunsuri imediate:

  • De ce s-a sinucis?
  • De ce și-a ucis fetițele?
  • Cum a ajuns în situația aceasta? s.a.

Ceea ce scrie pe biletul de adio este insuficient pentru a găsi răspunsuri la întrebările de mai sus.

În antecedența evenimentului funest de astăzi se regăsesc o multititudine de cauze sau factori favorizatori, dintre care unii sunt imputabili Alexandrei, alții familiei acesteia și alții societății, adică instituțiilor și autorităților publice cu atribuții în ceea ce privește protecția copiilor și a persoanelor cu probleme de natură psihică.

Dintre factorii care au determinat, într-un fel sau altul, tragedia funebră de azi, mi-e teamă că pe primul loc al cauzalității nu se situează factorii personali, care țineau de Alexandra, ci factorii instituționali și cei familiali.

Dumnezeu să le odihnească în pace!

 

 

Adauga un comentariu